Europalaan 124, Renkum

Omschrijving

Deze moderne 2-onder-1-kap woning uit 2013 is gelegen aan de rand van Renkum en ligt in de nieuwbouwwijk Bergerhof. Deze wijk grenst aan het natuurgebied het Renkums beekdal en het achterliggende bos. Op fietsafstand zijn het gezellige centrum van Renkum en diverse andere faciliteiten als de bibliotheek, basisscholen, sportcentrum ‘MFC Doelum’, voetbalverenigingen en golfbaan Heelsum te vinden.

De nieuwbouwwijk Bergerhof is geliefd om te wonen en is ontstaan uit de transformatie van een jaren-60 wijk naar een duurzame wijk met moderne huizen en uitstraling.

De woning is ruim en bij de bouw uitgebouwd aan de achterzijde. De ruime woonkeuken ligt aan de voorzijde en heeft een kook ‘schiereiland’ en ingebouwde hoge kasten. Tevens is deze voorzien van moderne inbouwapparatuur zoals een inductie-kookplaat, combi-stoomoven, combi-ovenmagnetron, vaatwasser, koelkast, afzuigkap en quooker.

Aan de achterzijde is de ruime woonkamer, gelegen op het westen en via een grote schuifdeur is de tuin bereikbaar. De tuin heeft een eigen toegang en biedt privacy en buitenruimte. Zowel voor- als achterzijde zijn voorzien van grote ramen wat de benedenverdieping heerlijk licht maakt. Naast de woonkamer ligt een multifunctionele ruimte, volledig geïsoleerd en thans in gebruik als garage. Deze ruimte is tevens geschikt om te gebruiken als kantoor, atelier of als uitbreiding van de woonkamer. De hele benedenverdieping, inclusief de multifunctionele ruimte, is voorzien van vloerverwarming.

Op de eerste verdieping is gekozen om de oorspronkelijke twee slaapkamers aan de voorzijde samen te voegen tot een zeer ruime ouderslaapkamer. De tweede grote slaapkamer op deze verdieping heeft een speels extra hoekje dat gebruikt kan worden voor spelen, slapen of als inloopkast. De moderne, ruime badkamer is voorzien van ligbad, inloopdouche en toilet.

Op de tweede verdieping is een slaapkamer met dakkapel en een hoogslaper op de vide. Het voorste gedeelte is in gebruik als stook- en wasruimte en heeft een was- en drogeraansluiting. De andere helft van de zolder is nu een lichte, open ruimte met dakramen waar zeer gemakkelijk een vierde slaapkamer gemaakt kan worden. Een vlizotrap geeft toegang tot de vliering met veel opbergruimte.

De woning voldoet aan de huidige normen en eisen voor wat betreft duurzaamheid en is voorzien van mechanische ventilatie en een zonneboiler die voldoende is voor het reguliere dagelijks gebruik van warm water.

Share